DE KRING       Praktijk voor Psychotherapie

Informatie voor het kind

Als je hulp nodig hebt, en je wilt je probleem oplossen, dan kun je bij mij in therapie. Je kunt dan in mijn speelkamer komen spelen en genieten van verhalen. Natuurlijk kun je ook gewoon komen praten en vertellen wat je dwars zit.

Heel veel kinderen hebben ergens last van. Bijvoorbeeld kunnen ze zich dikwijls erg naar voelen. Sommigen hebben ellendige gedachten. Anderen vinden zichzelf vaak onhandig omdat ze geen vriendjes kunnen maken of omdat ze gepest worden.

Weer anderen worden veel te vlug boos en krijgen daardoor altijd ruzie. Er zijn ook kinderen die bang zijn voor dingen die anderen heel gewoon vinden. In bed zijn ook veel kinderen bang, bijvoorbeeld dat ze weer in bed zullen plassen of omdat ze angstig zijn in het donker.

Heb jij ook last van zoiets? Of misschien van iets anders, wat ik hier niet heb opgeschreven? Of vind je dat het eigenlijk een probleem is van je vader, moeder, broertje of zusje, of van nog iemand anders?

Als je er iets aan wilt doen en je ouders vinden het goed dat je komt…… wat gebeurt er dan?

De eerste keer komen je ouders naar mij toe om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is. De tweede keer kom jij en gaat mama of papa ergens anders iets voor zichzelf doen, terwijl jij en ik met elkaar praten en spelen. Dan mag je vertellen wat er aan de hand is, als je dat wilt. Na een uur komt papa of mama je dan weer ophalen.

Zo gaat dat een tijdje door en dan komen je ouders weer samen om met mij te praten over hoe het gaat. Meestal praat ik met hen ook over hoe ze jou kunnen helpen. Dat vinden ze vaak fijn.

Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen.
Alles wat je zegt is namelijk privé!

Tot gauw,

Groetjes van Lonneke, je kindertherapeut.